Annons:

Arlanda Express vinner stort designpris för sina nya tåg

Arlanda Express Framtidståg har vunnit red dot design award 2011.  Det är interiören i de nya tågen som har utsetts till bästa produktdesign 2011 i red dot, som ett av de största designprisen i världen.

I samband med Arlanda Express 10-årsjubileum för två år sedan beslöt sig bolaget att investera i sju Framtidståg med speciell färg och form. Fyra Framtidståg är klara och i trafik, det femte tas i bruk i slutet av maj och de två sista senare i år.
– Vi är stolta över att vårt arbete att sätta en ny standard för tåg uppmärksammas på detta sätt. Framtidstågen och interiören överträffade alla våra förväntningar, säger Per Thorstenson, VD för Arlanda Express.
Bakom den prisbelönta designen står  det svenska företaget Idesign, som byggt en modell i full skala av interiören för att testa alla dellösningar.  Vart och ett av de sju tågen har ett eget tema och salongernas mellanväggar pryds av fotografiska motiv. Stolarna är specialutvecklade för Arlanda Express och i ljussättningen används specialdesignade spotlights, där bland annat ljuset i bagagehyllorna förstärks vid start och ankomst förstärks ljuset i bagagehyllorna. Andra detaljer är pulserande hjärtan i toalettdörrarna, gardiner som fästs med magneter och integrerade informationsskärmar i glasväggarna.
I red dot design award 2011 deltog 1700 företag från 60 länder med sammanlagt 4433 bidrag.  Den 4 juli reser representanter för Arlanda Express till Tyskland för att delta i prisceremonin i Aalto Theater Essen. Projektet kommer tillsammans med övriga vinnare att visas på red dot design museum under fyra veckor efter prisutdelningen den 4 juli.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024