Annons:

Accor säljer svenska hotell

Accor har sålt sina 18 hotell i Sverige och satsar på tillväxt i  Norden genom franchise och nya varumärken.

 Det första All Sea-sonshotellet, som är ett ekonomiklassvarumärke, öppnar i slutet av april i Järva krog utanför Stockholm – vägg i vägg med Scandics hotell. All Seasons-hotellet drivs av franchisetagarna SK Hotels, som även äger Hotell Gustaf  Wasa och Mälardrottningen.
– Inom koncernen finns ett starkt fokus på franchise och management, där målet är att växa med 1 000 hotell och 100 000 hotellrum till 2014, säger Jan Birkelund, ansvarig för global försäljning och marknadsföring på Accor Norden.
De 18 Ibis- och Formula 1-hotellen i Sverige köptes av Svea Fastigheter i november, medan hotelloperatören Event Holding tagit över driften och de 200 hotellanställda. Accor, som därmed bantats ner till tio personer, fokuserar i stället på global försäljning och marknadsföring samt att kraftigt växa inom franchise för fyra av sina andra varumärken: All Seasons, Mercure, Novotel och Pullmans. För större hotell är även Accor intresserade av management samarbeten.
– Men vi ska inte äga fastigheter. I Skandinavien har vi försökt att göra större förvärv av hotell utan att lyckas och därför tror vi att franchisekonceptet är mer kraftfullt för att öka vår närvaro. Eftersom vi är marknadsledande i stora delar av Västeuropa kan vi bidra med ett ökat inflöde av internationella gäster, säger Birkelund.
Accor letar nya hotell och hotellpartners i och runt de nordiska storstäderna. I april anländer den nya regionala utvecklingsdirektören Pascal Locatelli.
– Den tuffaste utmaningen blir att hitta bra centrala lägen. Det gäller också att få befintliga hotell-operatörer att se oss som ett nytt fräscht franchisealternativ.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024