Annons:

Skyways köper City Airline

Skyways förvärvar City Airline. Det sammanslagna bolaget beräknas flyga över en miljon passagerare om året.

Skyways och City Airlines kommer efter uppköpet att verka gemensamt under Skyways namn och utgör tillsammans ett av de större regionala flygbolagen i Skandinavien.
– Förvärvet av City Airline är ett led i vår strategi för fortsatt tillväxt för Skyways. City Airlines linjenät med utgångspunkt från västra Sverige kompletterar Skyways befintliga linjenät på ett mycket bra sätt. Totalt kommer vi nu på årsbasis att transportera över en miljon passagerare, säger Lars-Åke Bertilsson, vd för Skyways.

Sedan City Airlines grundare Lars Magnusson sålde flygbolaget till företagsledningen för ett år sedan efter askmolnskrisen har det varit uppenbart att flygbolaget har behövt kapitaltillskott för att överleva på längre sikt. Skyways/Avia Express vd Lars-Åke Bertilsson säger till Travel News att Skyways ägare, cypernbaserade investmentbolaget Manswell, har de finansiella muskler som behövs för att utveckla det nya gemensamma bolaget.
Kommer alla City Airlines linjer att behållas, exempelvis privatreselinjerna till Sydeuropa?

– I alla fall i nuläget. Strategin är snarare att ytterligare exandera, inte lägga ner.

City Airlines vd Jimmie Bergqvist kommer att fortsätta inom bolaget.

–  Det krävs stora volymer för att driva ett framgångsrikt flygbolag och Skyways har de finansiella muskler vi behöver för att utveckla vår produkt. Genom sammanslagningen kommer nya linjer att startas och större passagerarflöden skapas vilket möjliggör en lönsam framtid, säger Jimmie Bergqvist, vd på City Airline.

Kommentarer är stängda.