Annons:

Striden om Sverigeflyg trappas upp

I april meddelades att Braathens köper Sverigeflyg. Jan Havossar, delägare i Sverigeflyg, säger att det inte stämmer och la igår ett bud på bolaget.

Den 14 april meddelade Sverigeflyg att det norska bolaget Braathens, som äger Malmö Aviation, köper flygbolaget. Jan Havossar är en av delägarna i Sverigeflyg och menar att det inte stämmer. I går la han ett bud på Sverigeflyg genom sitt bolag Apeiron, skriver helagotland.se. Han låter meddela att han bättrar på Braathens bud med tio miljoner kronor men Braathens bud är fortfarande hemligt.
Michael Juniwik, vd för Sverigeflyg, säger att uppgörelsen med Braathens redan är klar och att Konkurrensverket ska godkänna affären. 80 procent av Sverigeflygs aktieägare har redan sagt ja till budet.
– Det känns som någon form av utspel eftersom det kommer till tidningen samtidigt som till oss. Vi är lite överraskade. Han har tidigare avböjt att lägga ett bud. Vi får undersöka om vi ska betrakta budet som seriöst. Dessutom måste vi ta reda på om vi kan avbryta uppgörelsen med Braathens, säger Michael Juniwik till helagotland.se.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024