Annons:

Braathen om Sverigeflygbråket: Affären är klar

Per G Braathen som köpt Sverigeflyg menar att den interna ägarkonflikten mellan Pigge Werkelin och delägaren Jan Havossar inte påverkar köpet.

– Vi har acceptans från 85 procent av aktieägarna och det räcker. Vi vill gärna ha ett besked från Jan Havossar som äger resten av aktierna, men affären faller inte om han säger nej, säger han till helagotland.se.
Jan Havossar som äger 15 procent av Sverigeflyg har motsatt sig försäljningen till Braathen Aviation, och har själv lagt ett bud tillsammans med ett konsortium.
Enligt helagotland.se skrattar Braathen lite åt det mediala ”kriget” mellan parterna i Sverige, där man smutskastar varandra och lämnar motstridiga uppgifter.
– Det är för att de vill varandra ont. De borde tänka på Sverigeflygs bästa istället. De här striderna är inte bra för bolaget och skapar oro hos både anställda och kunder, säger Braathen.
Köpet av Sverigeflyg ska nu godkännas av Konkurrensverket. Jan Havossar säger att han inte kommer att acceptera Braathens bud på hans aktier. Vad som händer om han inte accepterar kunde ingen av parterna svara på.
– Jag anser att vi har rätt att fullfölja affären. Men det är jag som väljer om vi vill, och ska göra det. Jag tar ställning när vi fått ett svar från Jan Havossar, säger Per G. Braathen.

Kommentarer är stängda.