Annons:

Branson grubblar över försäljning av Virgin Atlantic

Miljardären Richard Branson utforskar alla alternativ för sitt flygbolag Virgin Atlantic just nu – såväl försäljning som medlemskap i en flygallians.

Branson, som äger 51 procent av Virgin Atlantic, har anlitat Deutsche Bank som analyserar framtida strategier för flygbolaget. Enligt nyhetsbyrån Bloomberg, som intervjuat flygmiljardären, pågår samtal om medlemskap i en flygallians, där samarbete med rivaler på trafiken över Atlanten blivit mer tänkbart sedan British Airways och American Airlines fått klartecken för ett närmare samarbete.
Branson har inte heller bestämt sig för en eventuell försäljning. Så sent som i mars meddelade Singapore Airlines, som är minoritetsägare, att de inte hade fattat något beslut om försäljning.
Om Branson skulle välja att ansluta sig till en flygallians är alternativen tre: Oneworld, där största rivalen British Airways är medlem, Skyteam, där Air France KLM ingår eller Star Alliance, där Lufthansa är den tyngsta aktören.
Bloomberg gjorde intervjun i samband med att Richard Branson deklarerat i Australien att hans flygbolag Virgin Blue byter namn till Virgin Australia och bland annat uppgraderar sina kabiner för att försöka vinna affärsresenärer från Qantas.
 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024