Annons:

SAS förlust större än väntat

Flygbolaget SAS redovisar en förlust före skatt på 554 miljoner kronor för första kvartalet 2011.

SAS redovisar en förlust för året första kvartal på 554 miljoner kronor. Det kan jämföras med förlusten på 844 miljoner kronor för motsvarande period 2010.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en förlust på 540 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning. Intäkterna uppgick till 9 217 miljoner kronor, jämfört med 9 495 miljoner kronor ett år tidigare. Resultat före engångsposter i kvarvarande verksamheter blev en förlust på 505 miljoner kronor.

SAS bedömde i februari 2011 att det finns goda förutsättningar för att SAS koncernen ska kunna uppnå ett positivt resultat före skatt för helåret, om återhämtningen fortsätter på hemmaplan och att inget oförutsett inträffar. Flygbolaget står fast vid sin bedömning men lägger in en brasklapp.

– Den senaste tidens kraftiga bränslepris­ökningar gör denna förväntning betydligt mer utmanande. Bokningsläget i månaderna framöver ser dock relativt positivt ut och under förutsättning att införda flygbränsletillägg under andra halvåret 2011 i större grad kompenserar för de höjda flygbränslepriserna finns det fortsatt förutsättningar för att bedömningen införlivas, säger SAS nya vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Kommentarer är stängda.