Annons:

Hertz och Avis i fortsatt strid om Dollar Thrifty

Budstriden om det amerikanska hyrbilsföretaget Dollar Thrifty Automotive Group hettade till igen då Hertz la ett nytt bud på över två miljarder dollar.

Hertz och Avis har legat i budkrig över det amerikanska hyrbilsföretaget Dollar Thrifty Automotive Group sedan våren 2010 då Hertz tillkännagav ett bud på 1,2 miljarder dollar. Avis Budget svarade med ett motbud och budstriden var ett faktum. Hertz tidigare högsta bud var 1,46 miljarder dollar, eller 50,25 dollar per aktie, vilket Avis toppade med att erbjuda 53 dollar per aktie. Nu erbjuder alltså Hertz att förvärva Dollar Thrifty Automotive Group för 72 dollar per aktie, skriver businesstravelnews.com.

Avis Budget Group väntar ännu på klartecken från amerikanska Federal Trade Commission innan hyrbilsföretaget kan komma med ett färdigt anbud.

– Det är mycket snack men liten verkstad från Avis sida när det gäller att komma med ett konkret erbjudande till DTG. Avis verkar ovilliga eller oförmögna att få klartecken från FTC, nu har nästan ett år har gått och det enda Avis har att visa upp för sina ansträngningar är kostnader och missade deadlines, sa Mark Frissora, vd på Hertz under en presskonferens på måndagen.

Dirty Thrifty säger i ett uttalande att bolagsstyrelsen ska överväga erbjudandet. Avis har avböjt att kommentera Hertz senaste drag.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024