Annons:

Tufft halvår för Easyjet

Höga bränslekostnader och höjda flygskatter fördubblar Easyjet förlust.

Easyjet har nästan fördubblat sin förlust under det senaste halvåret. Flygbolagets delårsrapport för perioden oktober 2010 till mars 2011 visar en förlust före skatt på 153 miljoner pund, jämfört med en förlust på 79 miljoner pund för samma period förra året. De höga bränslekostnaderna beräknas stå för 43 miljoner pund av den tilltagna förlusten och ökade passagerarskatter för 21 miljoner pund.

Antalet passagerare ökade med 11,6 procent till 23,9 miljoner. De totala intäkterna ökade med åtta procent till 1 266 miljoner pund men intäkt per flygstol minskade med 2,1 procent, delvis på grund av ökade skatter och avgifter.

– Vi har haft sex tuffa månader, med kraftigt ökade bränslekostnader, höjda flygskatter och försiktiga konsumenter. Trots detta har vi gjort stora framsteg när det gäller att genomföra den nya strategi som slogs fast förra året. Vi har fått en ny ledning och vi har gjort stora ansträngningar för att anpassa avgångar, tidtabell och destinationer efter affärsresenärernas behov. Vi har gjort stora framsteg med kostnadskontroll och organisation och är nu väl placerade inför sommarsäsongen. Vårt starka intäktsflöde är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Carolyn McCall, vd för Easyjet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024