Annons:

Ny färjelinje utreds mellan Sverige och Finland


Skellefteå kommun har fått pengar från EU till en förstudie om färjetrafik mellan Skellefteå och Karleby i västra Finland.

Skellefteå kommun har beviljats medel från EU-programmet Bothnia-Atlantica för att undersöka om det finns förutsättningar för kommersiell färjetrafik mellan Skellefteå och Karleby i västra Finland under sommarmånaderna.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu får chansen att utvärdera möjligheterna att få igång en båttrafik som många saknat, både svenskar och finnar, säger Anders Hellgren vd för Destination Skellefteå.

Förstudien ska skapa en gemensam vision för Karleby och Skellefteå om ett nytt färjeförbindelsekoncept mellan städerna. Karleby ska söka eller skapa ett lämpligt rederi. Skellefteå kommun ska undersöka förutsättningarna för hur en färjetrafik skulle kunna fungera. Preliminära analyser av marknaden ska göras och kontakter med andra kringliggande städer som kan vara intresserad av liknande trafik ska också tas.

– En båtförbindelse mellan Skellefteå och Karleby skulle ligga mycket väl i linje med den nya svenska turiststrategin, som sätter stort fokus på att få fler utländska besökare till Sverige, säger Anders Hellgren.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024