Annons:

Oljepris sänker Norwegian

Det höga oljepriset gav Norwegian en extra kostnad på 140 miljoner norska kronor första kvartalet, vilket bidrog till att nettoresultatet efter skatt blev –293 miljoner norska kronor. Omsättningen ökade med 19 procent till 1,9 miljarder norska kronor. Samtidigt ökade passagerarna med 14 procent till 3,1 miljoner.

– Det har varit ett utmanande första kvartal, främst på grund av det höga oljepriset och valutakursförluster. På den positiva sidan har vi god passagerar- och produktionstillväxt samt god förhandsförsäljning av flygbiljetter, säger Norwegians vd och koncernchef Björn Kjos. 
Norwegian har gjort betydande investeringar i nya affärslinjer i Sverige och en ny stor satsning i Finland. Detta har gett extraordinära kostnader i storleksordningen 100 miljoner kronor under det första kvartalet i år.
– Med samma bränsle – och valutakursförutsättningar som föregående år, justerat för uppstartskostnader på 100 miljoner, har vi en resultatförbättring på nästan 50 miljoner kronor jämfört med förra året, säger Kjos.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024