Annons:

Airbus: “Inget fel på planet i Air France-kraschen”

Den återfunna svarta lådan pekar på att inget var fel på det Airbus-plan som störtade i Atlanten för snart två år sedan. Enligt fransk media pekas besättningen eller Air France självt ut som orsak för haveriet.

Preliminära tolkningar av informationen i den färdskrivare som har återfunnits från det störtade Air France-planet säger att det inte var något fel på planet. Airbus har gått ut med ett meddelande till flygbolagen, baserat på undersökningarna, om att det inte finns någon anledning för oro kring säkerheten hos flygplansmodellen A330.
 
Airbus poängterar att man inte kan släppa sådana här meddelanden utan tillstånd från utredarna och att om något hade varit fel på planer så hade detta automatiskt lett till nya rekommendationer för att undvika problem med andra plan av samma modell.
 
I fransk media pekas Air France och dess besättning ut som skyldiga för kraschen. Enligt Le Figaro uppger källor inom den franska regeringen och människor med insikt i utredningen att experter har pekat ut besättningsmisstag som orsak, men att det ännu är oklart om något misstag har varit resultat av Air Frances arbetsprocedurer eller beslut som tagits av besättningen. Haveriutredarna svarar argt på detta och poängterar att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser om orsaken.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024