Annons:

Air France-flygkraschen:
Piloten var inte i cockpit

Information från de svarta lådorna visar att piloten inte var i cockpit när Air France-planet stötte på problem.

De nyligen återfunna svarta lådorna med inspelningar från cockpit håller på att analyseras av experter på den franska luftfartsmyndigheten. Enligt en källa som tyska nyhetsmagasinet Der Spiegel varit i kontakt med visar informationen att förstepiloten inte var i cockpit när Air France-planet flög in i ovädret över Atlanten och störtade för två år sedan, skriver Aftonbladet. På inspelningar hörs förstepiloten rusa in i cockpit när planet är mitt i ovädret och ge de båda andrepiloterna instruktioner för att rädda planet.

Tvärtemot vad som tidigare har trotts flög planet inte rakt in i det ovädret som andra flygplan undvek. Information från planets svarta lådor visar att besättningen försökt att skapa en flygrutt som skulle ta dem runt ovädret.

De svarta lådorna visar också att iskristaller, orsakade av det dåliga vädret, skadade en vital del av flygplanets hastighetsmätning, det så kallade pitot-röret. När röret slutade fungera lyfte planet plötsligt och brant. Det kan ha orsakat motorstopp och fått planet att krascha.

Kommentarer är stängda.