Annons:

Sämre än väntat för Air Berlin

Air Berlin försämrar nettoresultat med 27 miljoner euro för årets första kvartal.

Nettoresultatet för Air Berlin minskade från -93,6 miljoner euro förra året till -120,6 miljoner euro i år för årets första kvartal. Perioden påverkades negativt av oroligheterna i Nordafrika, höga flygskatter och bränslepriser samt att flygningar kring påsk uteblev på grund av att högtiden inföll ofördelaktigt. Trots att första kvartalets siffror blev lägre än förväntat ser Air Berlin ljust på verksamhetsårets fortsättning.


– Vi fortsätter räkna med högre omsättning och ett positivt resultat för hela året om inte de yttre förutsättningarna försämras ytterligare, eftersom vi ser en ökning inom efterfrågan och bokning. Vi förväntar oss en ökning av antalet passagerare på mellan 4 och 5 procent samt en högre beläggning. Vårt sortiment byggs ut med ett något större flygutbud och en omfattande komfortkampanj. I fokus står utbyggnaden av flygtrafiknaven Berlin, Düsseldorf och Palma de Mallorca samt ökningen av destinationer i Italien, sa Joachim Hunold, vd för Air Berlin, vid presentationen av delårsrapporten för årets första kvartal.

Dessutom kommer den fullständiga integreringen av dotterbolaget LTU att leda till kostnadslättnader, ansåg Hunold.

Under det första kvartalet har Air Berlin PLC ökat sin omsättning i jämförelse med samma period föregående år med 2 procent till 751,6 miljoner euro och antalet passagerare har ökat med 1,9 procent till 6,87 miljoner.

– Resultatet blev lägre än vad vi hade förväntat oss, framför allt på grund av inställda flygningar på grund av de politiska oroligheterna i flera nordafrikanska länder och att de ur ett turistperspektiv viktiga flygningarna kring påsk uteblev på grund av att påsken inföll ofördelaktigt. På grund av den flygskatt som infördes kunde vi dessutom inte låta kunderna betala för den snabba och stora prisökningen på flygbränsle, säger Ulf Hüttmeyer, ekonomichef på Air Berlin.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024