Annons:

Vulkanen på väg att somna in?

Vulkanen Grimvötn på Island spyr inte längre ut någon aska. Enligt geologer är det nu mest vattenånga som kommer ut ur vulkanen, vilket ger Europas flygresenärer nytt hopp. – Allt tyder på att den håller på att somna in, säger seismologen Reynir Bödvarsson till Aftonbladet. 

Redan under gårdagen började askan som vällde ut ur Grimvötn att minska kraftigt.
– Vulkanen har gått ner oerhört i intensitet. Men man kan inte med hundra procent säkerhet säga att utbrottet är över ännu, men allt tyder på att den håller på att somna in, säger Reynir Bödvarsson, seismolog på Uppsala universitet till Aftonbladet.
Om lugnet håller i sig under dagen kan man framåt kvällen vara betydligt säkrare på att vulkanen håller på att lugna sig.
Vulkanutbrottet har inte orsakat några större störningar vid Swedavias flygplatser i dag, även om enstaka flygningar ställts in. Enligt Luftfartsverkets prognoser kommer det bara finnas låga nivåer av aska över svenskt luftrum under eftermiddagen och kvällen. Mitt på dagen fanns fortfarande kvardröjande aska av mediumkoncentration kvar över Kalmar, som förväntas upplösas under eftermiddagen.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024