Annons:

Norwegian köper fler flyg

Norwegian har tecknat avtal om att köpa tre 787-8 Dreamliner flygplan, vilket innebär att bolaget nu har säkrat leverans av fem Dreamliners.

Norwegian har ingått ett avtal som innefattar rätten till att köpa tre Boeing 787-8 Dreamliners. Två av flygplanen levereras under första halvan av 2013 och ett flygplan levereras i början av 2015. Samtidigt är bolaget i förhandlingar om ytterligare flygplan. Alla flygplan kommer att utrustas med Rolls-Royce Trent 1000-motorer.

– Att vi skaffar oss ytterligare tre Dreamliners innebär att vi har kommit en bra bit på väg mot lanseringen av vår långdistanssatsning. Vi kommer att ha en flygplansflotta på minst fyra av den mest effektivaste och modernaste flygplanstypen för långa distanser redan till sommaren 2013, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.

I november 2010, tecknade Norwegian ett leasingkontrakt med ILFC, International Lease Finance Corporation, för två Dreamlinerflygplan för leverans under hösten 2012. Efter dagens kontraktsskrivning kommer Norwegian att ha totalt fem Dreamlinerflygplan i sin långdistansflotta.

– Dreamlinern kommer att minska våra kostnader och ge oss möjlighet att erbjuda flygresor till mycket bra priser, samtidigt som flygplanstypen kommer att vara en stark konkurrensfördel när det gäller bränslekostnader. Dreamlinern är det mest miljövänliga alternativet, utsläppen är så mycket som 20 procent lägre än jämförbara flygplan, säger Bjørn Kjos.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024