Annons:

Tallink inför bränsletillägg

På grund av stigande bränslepriser inför Tallink bränsletillägg på samtliga passagerarbiljetter.

Tallink inför bränsletillägg på samtliga nya bokningar gjorda från och med den 1 juni i år. Bränsletillägget gäller för samtliga passagerare från tolv års ålder. Hur länge tillägget blir kvar är ännu inte bestämt.
– Trots att vi inte vill införa bränsletillägg är vi tyvärr tvungna att göra detta på grund av de höga bränslepriserna som råder nu. Vårt mål är alltid att erbjuda våra passagerare förmånliga resmöjligheter, därför är även tillägget satt så lågt som möjligt, säger Peter Roose, försäljnings- och marknadsdirektör för AS Tallink Grupp.
Bränsletillägget för en passagerare på sträckorna Stockholm – Helsingfors, Stockholm – Åbo, Stockholm – Tallinn, Stockholm – Riga, samt Tallinn – Helsingfors är 18 kronor för både enkel resa och kryssning. För sträckan Stockholm – Mariehamn gäller 9 kronor för enkel resa och 18 kronor för kryssning. På linjen Helsingfors – Rostock blir bränsletillägget 74 kronor för enkel resa och 148 kronor för tur/retur resa på grund av att sträckan är längre, samt för att bränsleförbrukningen för dessa fartyg är högre.
Bränslepriset på den globala marknaden har ökat med 203 procent sedan 2009. De senaste fem månaderna 2011 har bränslepriset stigit med 25 procent.

Kommentarer är stängda.