Annons:

Turism

Branschen tror på rekordsommar

Två av tre företag i turistbranschen tror att sommaren 2011 kommer att slå nya rekord.

När 999 företag inom turistnäringen siar inför sommaren svarar två tredjedelar att omsättningen i branschen kommer att öka i sommar jämfört med i fjol. Det visar en undersökning genomförd av Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.
 
60 procent tror att den egna omsättningen kommer att öka och 30 procent räknar med att behöva anställda fler sommarjobbare än i fjol.
 
SHR gör i samband med redovisningen av resultaten också ett utspel om sänkt restaurangmoms. Vd Eva Östling Ollén menar att politikerna har både makt och möjlighet att sänka arbetslösheten bland ungdomar i Sverige och att den sänkta arbetsgivaravgiften och den föreslagna sänkningen av restaurangmomsen är två offensiva beslut som gör att turistbranschen vågar satsa och nyanställa.
– Politiker kan inte skapa arbetstillfällen, men de kan göra väldigt mycket för att hjälpa företagen som skapar jobben. Billigare toast Skagen är ett alldeles utmärkt sätt att öka sysselsättningen och ett jobb i turistbranschen är lika mycket värt som ett jobb inom offentlig sektor, säger Eva Östling Ollén.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024