Annons:

Ticket: Sommarresorna till New York upp 91 procent

Antalet bokade resor till USA under juni, juli och augusti har ökat med 60 procent jämfört med samma period förra året. Favoritdestinationen är New York som har ökat med hela 91 procent.

Senaste bokningsstatistiken från Tickets visar att bokningarna av sommarresor till New York nästan har fördubblats jämfört med samma period förra året. Det stora äpplet toppar listan över de mest bokade storstadsdestinationer under juni, juli och augusti. Antalet bokade resor till USA har ökat med 60 procent under samma period.



– Det är tydligt att New York och hela USA lockar svenskarna i sommar. Som svensk får man mycket för pengarna på många destinationer i sommar men det är framförallt dollarn som är rekordlåg just nu. Inför sommaren har även bokningarna till den amerikanska västkusten ökat kraftigt, något som vi inte sett förut, säger Martin Durnik, marknadschef på resebyrån Ticket. 



Andra populära storstäder är London som är näst mest bokat i sommar med en ökning på 50 procent, följt av Barcelona som ökar med 32 procent. 

Kommentarer är stängda.