Annons:

Norska konsumentrådet: ”Flyg inte med Ryanair”

Norska Forbrukerrådet avråder officiellt norrmännen från att resa med lågprisflygbolaget Ryanair. Orsaken är att flygbolaget inte ger sina passagerare de rättigheter myndigheten kräver.

Efter att Ryanair vägrat följa Forbrukerrådets rekommendationer om ersättning efter försenade eller inställda flyg går nu Forbrukerrådet ut med en officiell varning för flygbolaget, skriver Dagbladet.no enligt Travel News Norge.
– De allra flesta flygbolagen följer rekommendationerna. Det är viktigt att folk inser att Ryanair är i särklass när det gäller att inte följa besluten, säger Forbrukerrådets Anne Haabeth Rygg.
 
Den nämnd som tar emot klagomål gällande flygresor tog i fjol emot 183 klagomål mot Ryanair. I 88 av dessa fick resenären helt eller delvis medhåll och i 15 av dessa fall säger nämnden att Ryanair inte följt besluten medan Ryanair säger att det gäller 10 fall där flyg blivit försenade eller inställda på grund av orsaker som ligger utanför bolagets kontroll.
 
– Nämnden felinformerar passagerarna om vad de har rätt till i kompensation. Ryanair arbetar inom de rättsligt bindande villkor som passagerarna går med på när de bokar biljetten, och även EU-förordningen, säger Ryanairs Stephen McNamara.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024