Annons:

SAS-resenärer kan surfa ombord före årets slut

SAS kommer att introducera internet ombord på tio av sina utrikesflyg i slutet på 2011, ett halvår senare än den ursprungliga planen.

Det avslöjade Lena Rökaas, chef för produkt- och kundservice på SAS, vid en pressträff på fredagen. Systemet med internet ombord ska testas på tio av SAS Boeing 737:or som linjer ut i Europa och till övriga Skandinavien. Systemet har utvecklats av Panasonic och ett letter of intent skrevs i slutet på förra året. Då var planen att inleda testerna i april. Men efter förseningar ska avtalet skrivas på inom en väldigt snar framtid och de första kunderna på SAS ska kunna surfa i luften i slutet på året.
 
Redan tidigare i vår kunde konkurrenten Norwegian stoltsera med internet ombord på sina Europalinjer, först av alla europeiska flygbolag.
 
– Självklart är det viktigt för oss att vi också kan erbjuda internet ombord. Med Panasonics system kommer vi också att kunna erbjuda mobiltelefoni ombord, vilket inte är möjligt med Norwegians system. Däremot har vi inte bestämt ännu om vi ska utnyttja möjligheten att erbjuda mobiltjänster ombord, säger Lena Rökaas.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024