Annons:

New York vill expandera flygplatser

New York planerar att utöka sina flygplatser efter en varning att regionens ekonomi kommer att skadas om flygplatserna inte håller jämna steg med det ökande flygresandet.

New Yorks tre flygplatser LaGuardia, JFK och Newark är redan i dag USA:s värstingar vad det gäller förseningar och inställda flyg. Nu varnar forskargruppen Regional Plan Assiociation i en rapport att staden kommer att gå miste om miljardintäkter om flygplatserna inte kan ta emot det stigande antalet passagerare, skriver Airwise.
 
”Alla tre flygplatser står inför ökande förseningar och överbelastning och om passagerartillväxten fortsätter och nya faciliteter inte kan tillhandahållas kommer dessa flygplatser inte längre ha möjlighet att möta regionens behov av flygpassagerarservice”, skriver Federal Aviation Administration i en förfrågan om förslag på lösningar.
 
Enligt Regional Plan Association måste flygplatserna göras om så att de kan ta emot ytterligare 78 flygningar per timme under högtrafik, en rejäl ökning från dagens 236. Antalet passagerare i regionen förutspås öka från 104 till 150 miljoner år 2030.
 
Om problemet inte blir löst kan regionen förlora omkring 6 miljarder dollar i löner, 16 miljarder dollar i försäljning och 125 000 arbetstillfällen till år 2030, enligt rapporten.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024