Annons:

Lokal mat gjorde flygplansmat lönsam

När skånska Kullaflyg bytte ut polarklämmorna mot Bittans lokala mat började flygplansmaten inbringa vinst.

För tre år sedan blev Bittan Gustavsson Lundén upprörd när Kullaflyg serverade henne en polarklämma under en flygning, skriver DN.
– Jag tyckte att det var för jäkligt att de hade polarklämma – det kändes inte alls som Skåne. Om det finns bra mat nära borde man använda den. Mat ska vara färsk!
 
Hon kontaktade flygboalget och i dag är det hon som lagar maten. Alla matproducenter ligger mindre än en timme från flygplatsen i Ängelholm och maten lagas i Båstad.
– Vi väljer leverantörer med omsorg, de måste ha en hållbar kvalitet. Att de behandlar sina djur på ett bra sätt är väldigt viktigt. Allt är lokalt. Vi har ingen fast meny, i stället inspireras vi av vad producenterna har och anpassar rätterna efter säsong. Alla har ju förutfattade meningar om flygplansmat, därför är det här extra kul, säger hon.
 
Kullaflyg säljer i dag många fler måltider och flygplansmaten ger nu dessutom vinst.
– Här finns mycket goda förutsättningar för att använda lokala livsmedel, men man måste anstränga sig om det ska gå ihop. Tack vare Bittan blev det möjligt. Maten har gjort succé, säger han.

Kommentarer är stängda.