Annons:

Malmö Aviation upprörda över SAS-annons

Malmö Aviation upprörs över att SAS i en stor annons i Sydsvenskan felaktigt påstår att de är det enda miljöcertifierade flygbolaget i Europa.

– Vi miljöcertifierades redan 2009, ett helt år före SAS, konstaterar Ann-Sofie Hörlin, miljöchef på Malmö Aviation.
I den stora annonsen, som publicerades i början på veckan i Sydsvenskan, berättar SAS bland annat om sitt samarbete med Sj. I texten står det: ”Miljövänligt är det också – tåget har minst utsläpp och SAS är Europas enda miljöcertifierade flygbolag”.
Men annonsen ljuger. Såväl Malmö Aviation,Sverigeflyg som charterflygbolaget TUI Fly Nordic är  certifierade enligt miljöstandarden ISO 14001 – och blev det redan 2009 mer än ett år före SAS gjorde sammam sak.
– Vi är självklart glada att SAS också är miljöcertifierade, men det är fel när de påstår att de är ensamma om detta. Jag har ett bra samarbete med SAS miljöchef, men något måste gått snett: Antingen är väl miljöchefen på semester eller så har de sommarvikarier på reklambyrån, säger Ann-Sofie Hörlin.
Anders Lindström, PR-direktör på SAS, beklagar det inträffade.
– Det var sista dagen vi körde den här annonsen i dag, och vi kommer inte att repetera den eftersom det blivit fel.
Han menar att flygbolaget inte varit tydliga med vad de vill berätta, nämligen att SAS
är det enda flygbolaget i Europa som har två miljöcertifieringar. Förutom ISO 14001 har SAS även låtit miljöcertifiera sig genom EU-kommissionens system EMAS. Den största skillnaden mellan certifieringarna är att EMAS föreskriver att miljöarbetet och resultatet av det ska publiceras i en rapport.
Ann-Sofie Hörlin på Malmö Aviation kontrar:
– Eftersom jag tidigare har arbetat med både ISO 14001 och EMAS som standarder för miljöledningssystem, vet jag att man brukar välja ett av dem eftersom de är i stort sett identiska. Så du blir inte bättre på miljöarbete bara för att du har två miljöcertifieringar. Men jag är glad att vi är flera inom svenskt inrikesflyg som har ett bra miljöarbete och som kan stödja varandra.
 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024