Annons:

Elite Hotels köper Grand Hotel i Gävle

Grand Hotel i Gävle återuppstår som hotell när Elite Hotels köper fastigheten.

Elite Hotels har köpt fastigheten av Diös Fastigheter och Grand Hotel i Gävle kommer därmed återigen att bli ett hotell efter att i 70 år ha hyst annan verksamhet.
– Jag är mycket glad och förväntansfull över att få återskapa Grand Hotel i Gävle. För nästan tio år sedan blåste vi liv i anrika Elite Hotel Knaust i Sundsvall och jag ser tydliga likheter mellan projekten. Båda dessa byggnader med tillhörande verksamheter är viktiga delar av vårt kulturarv och vår historia. Detta måste vi vara rädda om och bevara för framtiden. Det har blivit lite av en hjärtesak för mig att ta hand om och bevara dessa gamla stadshotell, säger Bicky Chakraborty, vd och ägare Elite Hotels.
 
Hotellet ska öppna nästa höst under namnet Elite Grand Hotel. Det ska bli ett modernt fyrstjärnigt hotell med 123 rum, restaurang samt konferensrum med kapacitet för cirka 130 personer.
 
Affären innebär en investering på 150 miljoner kronor för Elite Hotels som planerar omfattande renovering av fastigheten. Målet är att återställa byggnaden till sitt ursprungsskick.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024