Annons:

Lufthansa vill sälja British Midland

Lufthansa har tröttnat på sitt förlustdrabbade dotterbolag British Midland och vill sälja det.

Det avslöjade Lufthansas högsta ansvarig för flygverksamheten, Stefan Lauer, för tyska journalister på onsdagen enligt Handelsblatt.
Så sent som 2009 blev Lufthansa ensamägare till British Midland, efter att SAS sålt sin 25-procentiga andel till dem.
– Situationen sedan övertagande har varit fortsatt svår, konstaterar han och säger att man arbetar hårt för att hitta en lösning för flygbolaget, där ett alternativ är att hitta en lämplig köpare. Något som enligt analytiker dock kan bli svårt, eftersom BMI är verksamma på den krisdrabbade brittiska marknaden.
Orsaken till att Lufthansa vill sälja är att den brittiska flygmarknaden bedöms vara den svagaste i Europa. BMI:s omfattande trafik till Afrika har också påverkats negativt av oroligheterna i Nordafrika och gör stora förluster.
Hos en analytiker som TN talat med är det framför allt start- och landningstiderna, slots, som BMI har tillgång till på Heathrow som kan göra BMI attraktivt som säljobjekt. Stefan Lauer menade dock på pressmötet med journalister att BMI inte har tillräckligt med slottider.
Lauer bekräftade också att målet är att integrera dotterbolaget Austrian Airlines fullt ut i Lufthansakoncernen. Däremot avvisar han spekulationerna bland analytiker och media att Lufthansa vill slå ihop Austrian, BMI och Germanwings till ett gemensamt lågprisbolag.
– Det är komplett tokigt, sade Lauer enligt Handelsblatt.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024