Annons:

Svenska Möten räknar med utplaning

Svenska Möten tror på ett rekordår, men ingången av nya bokningar låg i augusti i paritet med fjolåret och Svenska Möten räknar nu med en utplaning av tillväxten av konferenser.

Ackumulerad affärsvolym för perioden januari-augusti 2011 har ökat med 29 procent jämfört med motsvarande period 2010. Orderstocken för augusti hamnar på 105 miljoner kronor vilket enligt Svenska Mötens vd Johan Fägerblad kan betraktas som en milstolpe för verksamheten.
 
-Så stora volymer har vi historiskt aldrig varit i närheten av. Det känns extra tryggt då det med hänsyn till den allmänna finansiella oron finns indikationer på en kommande avmattning i branschen, säger Johan Fägerblad.
 
Orderstocken för augusti 2011 kan jämföras med fjolårets på knappt 70 miljoner kronor och årets dessförinnan, 45 miljoner kronor. Dagens orderstock motsvarar en ökning med 52 procent sedan förra året.
 
-Men, det är dags att tala om att det finns tendenser på utplaning. De senaste två veckorna har ingången på nya affärer inte varit större än förra året, men väl i paritet med förra året samma vecka. Med andra ord finns det tecken på utplaning. Vi räknar ändå med att vi når väl över våra ekonomiska målsättningar för året, säger Johan Fägerblad.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024