Annons:

Tio år efter 11 september: ”Fortfarande brister i USA-flyget”

På söndag är det tio år sedan terrorattentaten i USA. Där ses den 11 september bland annat som en påminnelse om att flyget fortfarande inte är säkert, men att åtgärderna som gjorts kostar enorma summor.

I Iatas rapport The Impact of September 11, 2001 on Aviation beräknas kostnaderna för de ökade säkerhetskontrollerna vara 7,4 miljarder dollar per år, skriver Travelmole. Många passagerare är också missnöjda med hur omständliga flygresor har blivit och att de tidskrävande säkerhetskontrollerna ibland slår emot lågriskgrupper.
– Flyget är säkrare i dag än 2001. Men detta har kostat väldigt mycket sett till passagerarbekvämlighet och industrikostnader, säger Iatas Tony Tyler.
 
Iata vill nu att ett antal reformer utförs för att ta större risker och i gengäld minska kostnaderna för säkerhet. Bland annat föreslås att passagerare som ankommer till USA ska delas in i tre olika säkerhetskategorier och behandlas därefter. I gruppen Kända resenärer hamnar passagerare som har registrerats och genomgått bakgrundskontroller. Gruppen Normala passagerare får genomgå den säkerhetskontroll som i dag är standard, medan gruppen Förstärkt säkerhet, där passagerare med knapphändig förhandsinformation eller som finns på en myndighets varningslista får gå en tredje väg.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024