Annons:

Myndighet granskar Tripadvisor

Det brittiska konsumentombudet granskar om Tripadvisor verkligen kan gå i god för sitt eget slagord ”recensioner du kan lita på”.

50 miljoner användarrecensioner och 45 miljoner besökare varje månad har givit Tripadvisor en enorm makt inom hotellmarknaden. Men branschen är missnöjd med att Tripadvisor inte kontrollerar att recensenterna verkligen har bott på hotellet, såsom bland annat Booking.com och Hotels.com gör, skriver Vg.no enligt Travel News Norge. Flera sajter erbjuder också öppet falska recensioner. Exempelvis säljer en sajt upp till tusen recensioner för 900 pund i månaden.
 
Brittiska Advertising Standards Authority, ASA, vill nu granska sajten efter ett klagomål från omdömesbolaget KwikChex som menar att Tripadvisor vilseleder kunderna med glagorden ”recensioner du kan lita på” och ”äkta recensioner från verkliga resenärer”.
 
– ASA har öppnat en formell undersökning. Därmed förväntar vi oss att Tripadvisor kommer att svara på våra frågor och komma med bevis som stödjer deras påståenden. När undersökningen är färdig kommer vi att publicera ett uttalande, säger ASA:s presstalesman Matt Wilson.
 
– Vi tar äktheten mycket seriöst och har en rad metoder för att säkra denna, bland annat automatiska redskap, experter och vårt stora samfund av engagerade resenärer som tipsar oss om misstänkt innehåll, säger en taleskvinna för Tripadvisor till Msn.com.au.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024