Annons:

Richard Björnelid gästbloggar hos Travel News

Richard Björnelid, en av Nordens främsta flygjournalister och aktuell med sin nya bok om SAS, är ny gästbloggare på Travelnews.se.

På bloggen kommer han att kommentera reaktioner på boken, som redan väckt stor uppmärksamhet i media, och andra flygrelaterade ämnen.
– Att ge ut en bok om SAS utan närkontakt med dess läsare via nätet är som att ha ena benet amputerat och det andra cementerat i den Gamla världen. Därför är jag väldigt glad att kunna blogga och möta alla som är intresserade av flyg via Travel News, säger han.
 
Richard Björnelid har ett långt förflutet som ekonomijournalist på Veckans Affärer. Men hans journalistkarriär började på Travel News som tidningens första chefredaktör under hela 90-talet, där han blev expert på flygindustrin – kunskaper som han vårdat och fördjupat under åren på Veckans Affärer. Därför var det också naturligt att han förra året beslutade att skriva en bok om SAS, som släpps nu i september. Boken heter SAS – om konsten att sänka ett flygbolag och som är en kartläggning av SAS dramatiska resa sedan 80-talet. I boken utgår han från de fyra tongivande vd:arna Jan Carlzon, jan Stenberg, Jörgen Lindegaard och Mats Jansson, som alla har sin beskärda del av misstag i SAS dramatiska resa från gyllene bolag till svårt sargat bolag vars framtid är osäker.
 
Boken har redan gett rubriker, bland annat i Norge, efter avslöjandet att förre chefen för SAS Norge, Petter Jansen, planerade att köpa ut den norska delen bakom styrelsens rygg.
Läs Richard Björnelids gästblogg på http://www.travelnews.se/Blogg/?blog=23
Där kan Travel News läsekrets även köpa hans bok för specialpriset 140 kronor (ordinarie cirkapris 200 kronor).
En större intervju med Richard Björnelid finns även i Travel News septembernummer.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024