Annons:

SAS-vd:ns nya strategi ska göra flygbolaget ”excellent”

SAS koncernchef Rickard Gustafsons nya strategiska plattform, 4Excellence, ska göra flygbolaget toppresterande inom fyra kärnområden. Samtidigt stuvar han om i koncernledningen och introducerar Economy Extra på inrikesflyg.  

På onsdagseftermiddagen släpptes nyheten om SAS nya strategiska plattform som bär den nye vd:n Rickard Gustafsons signum.
Den kallas 4Excellence och målsättningen är att SAS 2015 ska uppnå excellens inom våra kärnområden – Commercial Excellence, Sales Excellence, Operational Excellence och People Excellence.
– SAS ska vara de nordiska resenärernas förstahandsval, oavsett syftet med deras resa. Trots att vi redan har en hög kundnöjdhet ska vi erbjuda en ännu bättre och mer harmoniserad service. Exempelvis lanseras Economy Extra på inrikeslinjer i år, säger Rickard Gustafson i en pressrelease.
Genom den nuvarande strategin Core SAS har SAS reducerat enhetskostnaden på 23 procent sedan 2008. Även fortsättningsvis kommer det att krävas besparingar för att skapa hållbar lönsamhet, vilket gör att målet är att sänka enhetskostnader med ytterligare 3-5 procent per år fram till 2015. Som en del ska kvalitets- och effektivitetsprogrammet Lean införas i hela verksamheten.
Samtidigt stuvar Gustafson om i koncernledningen. Robin Kamark, som varit kommersiell chef, lämnar SAS. Han ska ersättas av en marknads- och försäljningschef och en kommersiell chef som ska ingå i ledningsgruppen. Han väljer också att större ledningsgrupp än företrädaren Mats Jansson.
– Jag har valt att tillsätta en bredare ledningsrupp där ansvaret för strategins fyra excellence-områden är tydligt förankrat, säger Gustafson.
Den nya koncernledningen består förutom Gustafson av CFO och vice vd Göran Jansson, vice vd Henriette Fenger Ellekrog  med ansvar för HR och Communication, Flemming Jensen med ansvar för Operations, Benny Zakrisson med ansvar för Infrastructure och chefsjurist Mats Lönnkvist.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024