Annons:

Nordens högsta hotell Victoria Towers invigt

Det var klackarna i taket när Scandic invigde sitt senaste tillskott, Victoria Towers i Kista, i går kväll. Drygt 200 gäster bjöds på Moët & Chandon, ostron, lyxiga snittar och en titt på Stockholms högsta byggnad, som rymmer 299 hotellrum.

– Det känns fantastiskt att få vara med och inviga detta nya landmärke. Nu har Scandic fem hotell mellan Stockholm och Arlanda och nu är Kista en del av Stockholm med en helt ny infrastruktur, sade Anders Ehrling, koncernchef för Scandic, vid invigningen.
Det 118 meter höga hotellet, som uppkallats efter kronprinsessan, är spektakulärt. Med tanke på att arkitekten Gert Wingård haft Charlotte Pirellis mikrofon från sången Hero som förebild är det kanske inte så konstigt. Tanken är att tornet ska glittra på långt avstånd.
Fastighetsägaren Arthur Buchardt överlämnade en nyckel till hotelldirektör Helena Söderberg istället för att klippa bandet, medan Anders Ehrling kontrade med att överlämna tio kilo av Buchardts största passion, marsipangodis. Buchardt var på sitt bästa humör och drog hem flest skratt när han skämtade om att Ehrling gått från hell to heaven – när han gick från SAS till Scandic.
På plats var gäster både från rese- och byggbransch samt många av de företag som håller till i närområdet och som är potentiella kunder för det nya Kista-hotellet. Trots att Victoria Tower öppnar mitt i en tid av finansiell oro är inte Anders Ehrling orolig.
– Även om man öppnar när tiderna är som sämst måste man komma ihåg att hotell är en långvarig investering med hotellkontrakt som löper över 20-30 år. Det viktiga är att ha en plan för vilka kunder som ska bo hos oss. Vi vill skapa ett hotell med liv och rörelse, som blir en mötesplats inte bara för de som bor utan också för dem som jobbar kring hotellet.
Läget bredvid Kistamässan kommer säkerligen att hjälpa till. I Kista kryllar det av företag  och på hotellfronten är konkurrensen inte stor. Hotell i området är Ibis, Mr Chip och Memory Hotels.
 
Är det inte risk för att ni kannibaliserar  på era andra hotell i närheten som Järva Krog, Infra City och Scandic Star i Sollentuna?
– Vi är medvetna om risken, men tror att de kunder som kommer till Kista har bott på många olika ställen tidigare. Till skillnad mot många andra väljer vi att klustra våra hotell och har samma sälj- och marknadsstyrka för de som ligger nära varandra för att optimera försäljningen.
  
Hotelldirektör Helena Söderberg är nöjd med starten.
– Vi har bättre bokningsingång än vad som är vanligt för nyöppnade hotell, vilket bland annat beror på att det råder brist på hotellrum i Kista.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024