Annons:

Stormigt i Svenska Möten

Missnöjet med Svenska Mötens rabatter till sina avtalskunder har skapat höga debattvågor inom organisationen.  Vissa anläggningar menar att medlemskapet smakar mer än det kostar när marginalerna minskar.

– Jag har full förståelse för att medlemmarna tycker att det är jobbigt när marknaden förändras och att det tär på marginalerna.  Allt fler kunder vill skriva avtal med en part och då förväntar de sig prisfördelar och bättre service,  säger Johan Fägerblad, vd för Svenska Möten.
Han menar att det är orimligt att kräva att Svenska Möten ska förmedla affärer till medlemmarna utan att agera marknadsmässigt. Följer organisationen inte marknadens krav går kunden till en annan leverantör.
Årsmötet i maj var ovanligt stormigt. 
– Det var ovanligt livliga diskussioner. Några var mer aktiva än de brukar och vissa var med som inte brukar vara med. Om man är missnöjd  är det lika bra att ta konsekvenserna och lämna organisationen.
Efter årsmötet har minst sex medlemmar sagt upp sitt medlemskap, men är kvar till årsskiftet. Däribland Balingsholm, Barkarby Gård, Gripsholms Värdshus Hotell & Konferens, Södertuna Slott och Dufweholms Herrgård.
– Vi har följt reglerna för uppsägningar i Svenska Möten och är med fram till årsskiftet. Då får vi se om vi lämnar organisationen, säger Fredrik Åström, vd och ägare till Gripsholm, Södertuna och Dufweholm.
Locket är på inom medlemsorganisationen. Ingen av de medlemmar som Travel News talat med vill uttala sig officiellt och en vd menar att han bryter mot avtalet med Svenska Möten om han uttalar sig. 
Johan Fägerblad är dock inte oroad över uppsägningarna. Han menar att det är normalt att fem-tio anläggningar hoppar av och lika många tillkommer varje år.
– Det vore konstigt om inte fem–tio stycken av 125 medlemmar känner sig mindre nöjda. En medlemsundersökning i juni visade att 83 procent är nöjda med sitt medlemskap.
I augusti tillkom fyra nya medlemmar till Svenska Möten, Siggesta Gård på Värmdö, Gällöfsta Konferens City, Stockholm, Spelabäcken i Skanör och Skanörs Gästgifvaregård. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024