Annons:

Flygkrig på gång mellan Stockholm och Köpenhamn

Det verkar blåsa upp till krig mellan de skandinaviska flygbolagen på linjen Stockholm-Köpenhamn. Skyways går in och både Cimber Sterlin och Flybe Nordic är också på väg att ge SAS och Norwegian konkurrens på rutten.

Skyways väntas starta en ny flyglinje mellan Bromma och Köpenhamn i slutet av oktober och Cimber Sterling överväger turtätheten på sin linje mellan städerna. De två Mansvell-bolagen blir därmed konkurrenter till SAS och Norwegian på rutten mellan Stockholm och Köpenhamn och det verkar kunna bli ett skandinaviskt flygkrig över linjen, skriver Check-in.dk.
 
I den kommande vintertidtabellen flyger SAS upp till 14 turer varje dag och Norwegian gör fyra dagliga rundturer. Men, nu har Skyways ansökt om start- och landningstillstånd på Bromma och Kastrup för att kunna starta en konkurrerande linje.
 
Enligt källor planerar Skyways åtminstone tre avgångar varje vardag från och med den 31 oktober. I slutet av mars nästa år träder också Cimber Sterlings nya sommartidtabell i kraft med ett antal avgångar på samma rutt.
 
Med en förväntad tidtabell om sex till åtta avgångar varje vardag på linjen kan de två flygbolagen tillsammans erbjuda 200 000 flygstolar per år. Det är lite drygt 15 procent av de samlade passagerartalen för SAS och Norwegian på linjen. Även Flybe Nordic har visat intresse att etablera sig på rutten från och med nästa sommar.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024