Annons:

Flygpriserna sjunker

Biljettpriserna inom flyget har ett trendbrott och är på väg mot rekordlåga nivåer efter att ha ökat i ett och ett halvt år.

Under 2010 ochbörjan av 2011 har det blivit dyrare att flyga. Orsaken är framför allt höjda bränslepriser. Nu har dock biljettpriserna åter satt kurs mot rekordlåga nivåer, visar senaste utgåvan av Svenskt Flygprisindex, som ges ut av resesökmotorn Travelmarket.
Priserna är snart nere på 2009 års nivå. Resenärerna har anledning att minnas det året med glädje. Flygpriserna sjönk då till de hittills lägsta nivåerna någonsin, oavsett om det gällde biljettpriserna i Skandinavien, till europeiska destinationer eller långväga flygresor.
Svenskt Flygprisindex har kollat de billigaste flygresorna till tio europeiska storstäder och tio interkontinentala storstadsdestinationer. Priskollen är genomförd utifrån avresa i vecka 43, det vill säga 24-30 oktober.
De lägsta genomsnittspriserna från flygplatserna i Stockholm till de tio europeiska destinationerna har sjunkit med lite mer än fem procent i förhållande till samma vecka 2010. De interkontinentala destinationerna har ett prisfall på nästan sex procent och är nästan tillbaka på samma nivåer som 2009.
– Prisfallet på flygresor i Europa och på interkontinentala flygresor går stick i stäv mot den utveckling vi har registrerat i snart 18 månader. Det skulle kunna tyda på att den internationella skuldkrisen och oron på de finansiella marknaderna får flygbolagen att vifta med handen och sänka priserna för att stimulera efterfrågan, tror Ole Stouby på Travelmarket.
Flygbranschen upplever för närvarande att förbeställningarna till fjärde kvartalet är under nivån i förhållande till tidigare år. Det betyder förmodligen att det finns flera fina erbjudanden att vänta runt hörnet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024