Annons:

”Scandics bloggrum är ett plagiat”

Scandic Grand Centrals nyöppnade konceptrum Blogger’s Inn är ett plagiat. Det hävdar Jesper Larsson som var med och tog fram Creator’s Inn för ett annat Scandic-hotell.

Hela idén bakom Scandic Grand Centrals bloggrum är ett plagiat av idén för Creator’s Inn, enligt Jesper Larsson. Hans byrå Next Century Modern skapade för två år sedan konceptet Creator’s Inn med klädmärket Elvine för Scandic Malmen, skriver Dagens Media. Creator’s Inn är en svit som är anpassad för kreatörer.
 
– Det är klart att våra koncept sprids, det gör de i hela världen. Men i det här fallet är att vi hade ett fantastiskt samarbete på Scandic Malmen och vi föreslog även en fortsättning på fler Scandic-hotell vilket ledning sa de inte var intresserade av. Istället har de gått bakom ryggen på oss och jag ser detta som ett personligt svek, säger Jesper Larsson.
 
Scandics pr-manager Martina Tengvall tycker att kritiken är obefogad.
– Det här är mycket olyckligt. Vi var medvetna om Creator’s Inn när vi skapade Blogger’s Inn, men vi ser det inte som plagiat utan snarare som positiv inspiration. Blogger’s Inn utvecklades som ett eget koncept, byggt på bloggarnas åsikter. Det är ju heller inte samma sak eftersom bloggare är en målgrupp och kreatörer en annan, säger hon till Dagensmedia.se.

Kommentarer är stängda.