Annons:

Malmö Aviation flyger köttfritt

Alla måndagar blir köttfria med Malmö Aviation av miljöhänsyn.

Konceptet med köttfria måndagar är en del i flygbolagets miljöarbete och kommer att införas på samtliga måndagsavgångar från och med nästa vecka. Målet är dels att få resenärerna få upp ögonen för miljöproblemen, dels att visa hur man med enkla medel kan minska påverkan på miljön.
 
Genom införandet av köttfria måndagar räknar Malmö Aviation med att minska koldioxidutsläppen med cirka 35 ton per år. Köttförbrukningen minskas med över fem ton, vilket motsvarar den årliga förbrukningen för 65 genomsnittsvenskar.
 
– Det är inte vår avsikt att omvända våra kunder till renläriga veganer. Men då vi fortfarande vill bjuda på något gott ombord vill vi även få våra passagerare att reflektera och förhoppningsvis öppna smaksinnet på dem som tycker att vegetariskt är svårt, konstigt och smaklöst. Om vi samtidigt gör något bra för planeten kan det helt enkelt inte bli fel, säger Ann-Sofie Hörlin, miljöchef, Malmö Aviation.
 
Konceptet Meat Free Mondays lanserade i juni 2009 av Paul McCartney tillsammans med döttrarna Stella och Mary. Strax därefter startade den svenska kampanjen Köttfri måndag för att lyfta köttfrågan och dess miljökonsekvenser in i rampljuset.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024