Annons:

Inrikestrafiken ökar kraftigt på Arlanda

Antalet resenärer på Arlanda flygplats ökade med 7 procent i september. Inrikestrafiken ökade 14 procent.

– Antalet inrikesresenärer ökar kraftigt på Arlanda. Vi ser en mycket stor ökning av resenärer på linjerna mellan Stockholm Arlanda och Göteborg och Malmö. Av dessa är affärsresenärerna i majoritet, där är restid och punktlighet särskilt viktigt. Dessutom har utbudet av flyg ökat på de här linjerna. 14 procent fler resenärer inrikes, vilket totalt är 450 000 resenärer, visar att inrikesflyget har en viktig roll, säger Jan Lindqvist, informationschef Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.
 
Utrikestrafiken ökade 5 procent, vilket är totalt 1,3 miljoner. Sammanlagt 1,8 miljoner reste via Arlanda i september.
 
– Resandet till London, som redan tidigare var en av de största destinationerna från Arlanda, ökade med över tio procent jämfört med samma period året innan. Troligtvis beror det på att London är både ett turist- och affärsresmål. Flyg till Turkiet går också fortsatt bra, i september ökade antalet resenärer till Turkiet med 25 procent, säger Jan Lindqvist.
 
-Vi ser en minskning med 25 procent  till New York, vilket är en ren effekt av att Delta slutade trafikera Arlanda. Där ser vi hur viktigt utbudet av direktlinjer är, då inget tyder på att efterfrågan minskat till New York. Istället kan man tänka sig att fler nu istället väljer att transferera på kontinenten, vilket medför högre utsläpp och längre restider, säger Jan Lindqvist.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024