Annons:

Miljardsatsning på Arlanda

Swedavia satsar en miljard på att höja kapacitet och kvalitet på Arlanda flygplats.

Under de kommande tre åren ska Swedavia investera sammanlagt en miljard kronor på Arlanda flygplats i kapacitets- och kvalitetshöjande åtgärder.
 
Målet med projektet är att skapa en mer välkomnande flygplats med resenären i fokus. Först ut är terminal 2 som får 2 000 nya kvadratmeter för att skapa snabba flöden för resenären, förnyat utbud av butiker, restauranger, tjänster och en ny lounge.
 
– Stockholm Arlanda Airport är något av Sveriges fönster mot världen. Swedavia inleder nu ett antal infrastrukturprojekt som omfattar alla delar av flygplatsen. Det är viktigt för oss att förbättringarna görs i dialog med våra kunder, för att vi ska vara en bättre affärspartner och skapa en bättre upplevelse för resenärerna. Investeringen är en milstolpe i flygplatsens utveckling och visar tydligt på vårt mål att öka kundvärdet för resenärer, flygbolag och butiksoperatörer säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.
 
Under de kommande åren kommer projektet även resultera i en ny plaza med ett samlat utbud av restauranger och butiker, med en mer centralt placerad säkerhetskontroll som ska ge snabbare flöden för resenären, förenklad incheckning genom ökad valfrihet för resenären, förenklad transfer mellan inrikes- och utrikestrafik och de befintliga ytorna ska moderniseras för att förenkla resandet, skapa utrymme och en mer välkomnande atmosfär.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024