Annons:

Ryanair vill ta bort toaletter

Ryanair vill slopa två av tre toaletter ombord på sina flygningar, för att kunna få plats med sex sittplatser till.

Efter att förslaget om en avgift för att använda toaletten ombord möttes med kritik har Ryanair ändrat sig. Nu är förslaget ingen avgift, men färre toaletter. Lågprisflygbolaget vill plocka bort två av tre toaletter från sina flygplan för att på så sätt få plats med sex platser till, skriver DN. Enligt Ryanairs vd Micheal O’Leary ska detta göra det möjligt att sänka biljettpriserna med cirka 5 procent.
 
Flygplanen som Ryanair använder, Boeing 737-800, är dock certifierat för högst 189 passagerarplatser, det antal som Ryanair redan har. O’Leary försöker nu få Boeing att omcertifiera flygplansmodellen.
 
– Vi känner alla till hur besvärande det kan vara om en toalett ombord på ett plan är obrukbar, eller den irritation som uppstår bland köande till en toalett som ockuperats av någon som blivit flygsjuk. Det här draget kan visa sig vara ett steg för långt i Ryanairs ständiga strävan efter att erbjuda en service utan några som helst extravaganser, säger en talesperson för ABTA, branschorganisation för brittiska reseförmedlare.

Kommentarer är stängda.