Annons:

Skyways säger upp avtal med Avies

Avies har lejt in norska Helitrans för att sköta trafiken mellan Värmland och Stockholm. Men någon biljettförsäljning finns inte eftersom Skyways har sagt upp sitt avtal med flygbolaget.

Avies vann Trafikverkets upphandling och skulle enligt kontraktet ha inlett trafiken på linjen Torsby-Hagfors-Arlanda förra måndagen, men ingen flygning har genomförts. I dag inleder i stället norska Helitrans trafiken på sträckan, skriver NWT. Avies har träffat ett avtal med Helitrans, men det är oklart hur länge Helitrans kommer att sköta trafiken.
 
Biljettförsäljningen ser dock ut att ha havererat för Avies. Helitrans kommer inte att sköta den och Skyways, som har sålt biljetter på Avies tre svenska linjer, har sagt upp sitt avtal med Avies Sverige.
– Vi har inte fått någon information från Avies Sverige om att flygandet ska starta. Beslutet om att inte sälja flygbiljetter till Avies Sveriges avgångar står vi fast vid, säger Gunnar Nyström, marknadschef på Skyways.
 
Avies trafik mellan Sveg och Stockholm inleddes också förra måndagen, men trafiken har sedan den första dagen kantats av inställda avgångar och förseningar, skriver Länstidningen. Avies hävdar att problemen där beror på att flygbränslet på flygplatsen i Tallinn är förorenat.
 
I Värmland har Avies sagt att de inställda flygningarna beror på att det inte finns någon räddningstjänst på flygplatsen, en EU-regel som Sverige har undantag från.

Kommentarer är stängda.