Annons:

SAS visar vinst – varnar för ökande utmaningar

SAS vände till vinst under det tredje kvartalet, men flaggar för sämre förutsättningar att nå prognosen om vinst för helåret.

SAS-koncernen redovisar en vinst före skatt på 276 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Under motsvarande period i fjol gjorde koncernen en förlust på 1 027 miljoner kronor. Intäkterna sjönk dock från 10 776 till 10 616 miljoner kronor.
 
SAS förändrar inte sin tidigare prognos om ett marginellt positivt resultat för helåret, men säger att förutsättningar för att leva upp till prognosen har försämrats. Detta förklaras med bränslepriser, ökad konkurrens, den globala ekonomiska situationen och osäkerhet avseende Spanair.
”Positivt resultat och god trafiktillväxt trots fortsatt hård konkurrens, men ökade utmaningar framöver”, skriver vd Rickard Gustafson i en kommentar.
 
Under kvartalet ökade antalet passagerare med 4,1 procent eller 0,3 miljoner. I oktober flög 2,6 miljoner passagerare med koncernens flygbolag. Det är en ökning med 3,9 procent jämfört med i fjol. Kabinfaktorn sjönk samtidigt med 0,5 procentenheter till 75 procent om man jämfört med oktober 2010. Kabinfaktorn var dock högre än i september.
 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024