Annons:

Arlanda ökar nio procent

Antalet resenärer på Arlanda flygplats ökade med nio procent under oktober månad. Inrikestrafiken ökade mest.

I oktober ökade antalet passagerare som reste via Arlanda flygplats med 9 procent. Utrikestrafiken ökade 7 procent och inrikestrafiken ökade 16 procent.
 
Sammanlagt 1 747 107 personer reste via Arlanda. Antalet resenärer till Oslo och Helsingfors ökade kraftigt medan trafiken till Köpenhamn var i princip oförändrad.
– Det här förstärker en långsiktig trend där ett förbättrat flygutbud från Arlanda gör att behovet av att transferera i Köpenhamn minskar, säger Henrik Littorin, analytiker på Swedavia.
 
Av utrikesdestinationerna har storstäder som London, Paris och Berlin lockat ett stort antal flygresenärer under oktober. Resandet till Turkiet, som har haft en stark utveckling under hela året, har fortsatt att öka kraftigt under oktober.
Inrikestrafiken fortsatte att öka även under oktober månad. Med ett stort antal avgångar, korta restider och hög punktlighet är flyget ett attraktivt val för den stora mängden resenärer på linjerna till Malmö och Göteborg. Till flera norrländska orter kan man också se en kraftfull ökning under oktober.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024