Annons:

SAS i skuldknipa

SAS-skulder på 850 miljoner kronor förfaller före årsskiftet och 2,1 miljarder nästa år. SAS klarar inte dagens ränta och måste sälja flygplan, enligt Finansavisen.

SAS säljer 13 gamla flygplan och koncernen uppger i ett pressmeddelande att detta är en del i deras utfasningsprogram av MD80-serien. Den norska tidningen Finansavisen skriver däremot att SAS måste sälja wgwndom för att klara av att betala sina skulder och räntor.
 
Det är obligationsmarknaden som ställer till, skriver tidningen enligt Travel News Norge. Före nästa sommar förfaller tre miljarder svenska kronor till betalning och en tredjedel av detta ska betalas redan före årsskiftet.
 
– Vi kan hantera detta utan att låna nya pengar nu, säger SAS Sture Stølen till tidningen och hänvisar till kortsiktigare tilltag i väntan på en bättre finansmarknad.
 
– Vi håller på med en egendomstransaktion som förväntas hjälpa oss med att hantera förfallen i vinter. Samtidigt har vi kreditfaciliteter på fem miljarder kronor och kontanter för ytterligare fem miljarder.
 
SAS meddelar att bolaget säljer 13 flygplan av typen McDonnell Douglas MD-82, -83 och -87 till Allegiant Air i Las Vegas, USA. Försäljningen inbringar 140 miljoner svenska kronor i kontanter, men får ingen resultateffekt eftersom planen säljs för restvärde.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024