Annons:

Priserna på resor förväntas stiga nästa år

Carlson Wagonlit Travels nya prognos för 2012 års priser på resor visar att priserna förväntas stiga i de flesta områden. Global Travel Forecast visar att priserna kommer att öka mest i Latinamerika under nästa år.

– Reseköparna i de flesta delar av världen står inför tuffa förhandlingar då detta område blir mer och mer komplext. Samtidigt fortsätter den ekonomiska osäkerheten i vissa delar av världen och har återuppstått i andra, vilket får allt fler att undra exakt vad 2012 har i beredskap för företagen och i förlängningen för affärsresor, säger Nick Vournakis, vd för CWT Solutions Group.
 
I Europa, Mellanöstern och Afrika förväntas få lägre ökningar i priser. CWT spår att flygbolagens priser i området kommer att öka med 2,1 till 3,7 procent under nästa år. De genomsnittliga hotellpriserna kommer att öka mellan 0,2 till 0,9 procent under det första halvåret och ytterligare 0,1 till 0,8 procent under det andra halvåret.
 
Prissättningen på tåg kommer att öka mellan 3,6 till 4,2 procent medan biluthyrningspriserna kan minska 1,9 procent eller öka 2,9 procent. För möten och evenemang beräknar CWT att kostnaden per deltagare och dag kommer att minska med 5 till 6 procent eftersom fler möten hålls inrikes.
 
Den Nordamerikanska marknaden spås få en osäker period med hög arbetslöshet, men priserna kommer fortfarande att öka. Marknaden i Latinamerika växer snabbt och skapar därför kraftiga prishöjningar och även Asien och Stillahavsområdet fortsätter att öka.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024