Annons:

”Norwegian flyger förbi SAS”

Inom loppet av två till tre år kommer Norwegian att vara större än SAS. Det säger den danske luftfartsexperten Ole Kirchert Christensen.

Norwegian är i dag Europas tredje största lågprisflygbolag, men enligt den danske luftfartsexperten Ole Kirchert Christensen är strategin att bli det största flygbolaget i Skandinavien.
 
– Norwegian upplever en mycket markant passagerartillväxt och skaffar sig nya och större flygplan hela tiden. Om drygt ett år går bolaget in i en ny era när det startar långrutter till den amerikanska kontinenten och Asien, då blir tillväxtkurvan för passagerartalen ännu brantare. Samtidigt är SAS upptaget av att konsolidera och få ordning på ekonomin och har förberett för jämn tillväxt under de kommande åren. Därför tror jag att kurvorna korsas under 2014 eller 2015, troligen under 2015. Då är Norwegian störst, säger Christensen till Aftenposten.
 
SAS informationschef Knut Morten Johansen svarar att flygbolaget inte fruktar att Norwegian ska bli störst.
– SAS konkurrerar inte om marknadsandelar för marknadsandelarnas skull. Norwegian har kanske som huvudmål att bli störst. Vi på SAS vill vara bäst.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024