Annons:

Qatar Airways öppnar flyg från Helsingfors

Helsingfors är en ny nordisk destination för Qatar Airways som presenterar sina nyheter inför nästa år. Flygbolaget köper också 88 nya flygplan, varav åtta är superjumbor.

Qatar Airways flyger redan från Stockholm, Oslo och Köpenhamn och börjar nu trafikera även Helsingfors.
 
Utöver Helsingfors är andra nyheter är Perth i Australien, Zagreb i Kroatien, Gassim i Saudiarabien samt Zanzibar, Kigali och Mombasa. Dessa sju nya linjer kommer att lanseras under de närmaste månaderna.
 
 – Vi fortsätter där vi började när Qatar Airways lanserades 1997. Vi introducerar nya flyglinjer och nya flygplan i snabb takt för att stärka vår position som globalt flygbolag. Vår uppgift är att flyga till viktiga affärs- och turistdestinationer runt om i världen, men också till nya marknader där andra inte vågar sig in. Vi tar djärva beslut för att öppna upp marknader eftersom vi tror att det är en bra affärsmodell, säger Akbar Al Baker, vd för Qatar Airways.
 
Flygbolaget har också beställt 88 nya flygplan från Airbus. I beställningen ingår fem stycken superjumbor, A380, med option på ytterligare tre, och 50 stycken Airbus A320neo, med option på ytterligare 30. Qatar Airways tillkännagav ordern på Dubai Air Show.

Kommentarer är stängda.