Annons:

Anmäl dig till Travel News Studio nu – lär dig konsten att förändra

8 av 10 anställda ogillar förändringar. Konsten hur du ändå som chef lyckas få med ”motarbetare” att förändras vet Thomas Lundqvist, författare, föreläsare och coach, som deltar på Travel News Studio 28 november.

Tillsammans med SAS koncernchef Rickard Gustafson och Tripadvisors Thomas Bangert talar Thomas Lundqvist under temat ”Förändra för att överleva” på halvdagsseminariet Travel News Studio. Det arrangeras av Travel News 28 november på Sheraton Hotel i Stockholm.
TN fick tag på Thomas Lundqvist för en snabb intervju.
Varför ska man komma och lyssna på dig?
– Jag menar att det finns okända kunskaper som förklarar varför det är så svårt att förändras. Denna okunskap leder oftast till att förändringsprojekt havererar eller misslyckas.
 
Du var tidigare vd på Junibacken – vad var din största förändringsutmaning där?
– Precis som för de allra flesta. En bra produkt men för höga kostnader och för låga intäkter. Tricket är att sänka kostnaderna och öka intäkterna – samtidigt!
Hur mycket förändringar klarar vi av på våra jobb?
– Majoriteten av de anställda vill inte ändras och orkar inte förändra sig själv hela tiden. Som chef är det likadant. 8 av 10 anställda ogillar förändringar.
Vad är det största felet när en chef ska genomföra förändringar?
– Okunskap om hur människor egentligen fungerar. Det leder till motarbetare istället för medarbetare. På föredraget kommer jag avslöja hur du ska göra för att lyckas förändra de anställda!
Du har pratat mycket om kommunikation – och det låter ju enkelt. Men det verkar som det inte alltid är det…
– En stor anledning till att det är svårt är den så kallade Ebbinghaus glömskekurva som jag kommer att berätta mer om på föreläsningen.
Information och utformation – vad menar du med det?
– Det finns tekniker för att verkligen nå in med sin kommunikation. Jag kommer att berätta exempelvis hur piloterna gör för att säkerställa detta. Det vore förödande om de missförstod varandra.
Missa inte chansen att lyssna till Thomas Lundqvist på höstens hetaste branschseminarium Travel News Studio. Hör övriga huvudtalare Rickard Gustafson, SAS, och Thomas Bangert, Tripadvisor, liksom branschpanelen bestående av internetstrateg Ulrika Rudqvist, Hilanders, affärsutvecklingschef Martin Creydt, Scandic, samt Flygstolens ägare och vd Linda Bjernstål.
Närmare 150 nyckelpersoner är anmälda, men det finns fortfarande några platser kvar.
Läs mer om programmet och anmäl dig på studio2011.travelnews.se

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024