Annons:

Ungerns turistkontor stänger – men lämnar inte Norden

Ungerska turistrådet har stängt sitt Nordenkontor och lägger i stället pengar på en mer ambulerande organisation, mer marknadsföring och bättre webb.

Liksom många andra turistråd väljer Ungerska turistrådet att minska sina kostnader genom att stänga sitt Nordenkontor. Det har varit öppet för allmänheten och haft telefonmottagning, men behovet för detta har minskat dramatiskt.
– Jämfört med för tio år sedan det bara en tiondel som ringer eller kommer och besöker oss, det är enstaka 60-plussare. Alla söker information på internet och andra kanaler och då anpassar vi oss efter det, säger Norden- och Baltikumchef György Szekely på Ungerska turistrådet.

Han fortsätter med sitt chefsuppdrag, men kommer att arbeta från Budapest. Max Hinnerud och hans danska kollega jobbar kvar i Sverige respektive Danmark, men från hemmakontor. Den fjärde anställda på kontoret går i pension.
– Men jag kommer att vara mycket uppe i Norden. Med dagens flygpriser kan jag köpa 20 flygbiljetter till och från Ungern för den lokalhyra vi betalade i Stockholms innerstad. Resebyråer och medier hittar fortfarande enkelt kontaktuppgifter till oss på vår hemsida. Men genom att sitta i Budapest kommer jag att ha bättre kontakt med våra leverantörer, säger György Szekely.
Samtidigt som kontoret stänger har en ny uppdaterad hemsida på alla nordiska språk lanserats. Där finns flera sociala funktioner som Youtube, twitter och något hemlighetsfullt berättar Nordenchefen att ytterligare överraskningar väntar.

Ungern kan också glädja sig åt kraftigt ökande besökstal från Sverige under de första nio månaderna, en uppgång på 27 procent, som tillskrivs i första hand ett ökat konferensresande.
– Vi satsar också en hel del på tv-reklam och nästa års omgång av Mästarnas mästare spelats in vid Balatonsjön nu i september, det hoppas vi ska få genomslag också, säger György Szekely.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024