Annons:

Australiensresors ägare tar över svenska STA Travel

Australienresors norska huvudägare tar över driften av STA Travel i Sverige från årsskiftet med målet att åter göra den svenska verksamheten lönsam.

Den norske reseentreprenören Rolf Eirik Kjeseth äger förutom Australienresor i de tre skandinaviska länderna även STA Travel i Danmark och Norge och har franchiseavtal med STA Travel International. Från årsskiftet tar hans norska holdingbolag även över driften av STA Travel i Sverige. Det svenska bolaget kommer dock även i fortsättningen att ägas av STA Travel International.
– Men vi tar över all personal och ansvarar för hela driften. Vi har redan ett tätt och bra samarbete mellan STA i de tre skandinaviska länderna, så det var inget svårt val när vi blev tillfrågade. STA ser att vi har lyckats bra i Norge och Danmark, säger Rolf Eirik Kjeseth till Travel News.
 
STA Travel i Sverige, som har tio anställda, har haft några tunga år bakom sig. 2010 redovisade bolaget en förlust på 10 miljoner med en omsättning på 79 miljoner. Exakt hur den nya svenska organisationen ska se ut är inte klart. Nuvarande Sverigechefen Fredrik Romero hade sagt upp sig redan innan affären mellan Kjeseth och STA Travel International var klar. Om en ny Sverigechef ska tillsättas blir en fråga för framtiden.
– Vi ska komma i gång först och få fart på försäljningen och marknadsföringen. Vi måste få marknaden att upptäcka de fantastiska student- och ungdomspriserna som enbart STA Travel har tillgång till och vi måste bli bättre på paketering och sy ihop spännande resor, inte bara sälja flygbiljetter. Dessutom måste vi få ner kostnaderna i bolaget och öka effektivitet och produktivitet, säger Kejseth.

Kommentarer är stängda.